Süvasadama kaubasadamaks muutmine kaevati kohtusse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Küllike Rooväli

MTÜ Ninase Küla Selts ja kohalik turismiettevõtja Janne Koovisk esitasid halduskohtule kaebused Mustjala vallavolikogu otsuse peale, millega kehtestati hiljuti Saaremaa Sadama detailplaneering.


Planeeringuga kavandatakse seni kruiisisadamana kasutatud nn süvasadamas kohalikul ekspordil ja impordil põhineva sega- ja puistekauba käitlemist ja ladustamist ning kuni kahe kaubalaeva külastust nädalas, lisaks planeeritakse sadamaalale tööstuspargi rajamist minimaalselt kuuele hektarile.

Ninase küla selts teatas Saarte Häälele, et Ninase poolsaare elanikud ja sealsed suvitajad, kes on oma kinnisvarainvesteeringud teinud vaiksesse, rahulikku ja looduslähedasse Natura 2000 ala piirkonda, on kaubasadama ja mürarikka tööstuspargi rajamisele resoluutselt vastu.

Kaebajate arvates on planeerimismenetlusest eeldatavalt teadlikult jäetud välja võimalikud ehitustööd sadama veealal, kuna vastasel juhul ei oleks planeeringuga kaasnevad keskkonnamõjud piisavalt vähesed, lubamaks sadama kaubasadamaks muutmist.

«Mitmete avalikult avaldatud arvamuste kohaselt ei ole sadama praegused kaid tehniliselt sobivad kaubalaevade teenindamiseks, mistõttu on sadamakaide täielik või osaline ümberehitamine tegelikult vältimatu,» märgivad kaebuse esitajad.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles