Leht: seitse tundi meres ulpinud mehe võis päästa alkohol

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruiisilaev Baltic Queen
Kruiisilaev Baltic Queen Foto: Priit Simson

Seda, et Tallinna–Stockholmi laevalt laupäeva öösel merre kukkunud 36-aastane Eestist pärit mees pidas jahedas merevees vastu ligi seitse tundi, on peetud nii imeks, kuid oma osa võis sellel olla ka joodud alkoholil.

«Soome ja Rootsi meedias intervjueeritud Turu merepäästjad nimetavad juhtumit oma praktikas isegi ainukordseks,» ütles ettevõtte pressiesindaja Indrek Raudjalg Õhtulehele.

Kiirabiarst Mare Liigeri sõnul oli peale ime siiski suur osa mehe organismi vastupanuvõimel ja päästjate väga heal tööl: «Sellise temperatuuri juures võib süda väga kergesti seisma jääda.»

Arvestades kellaaega ja seda, et oli nädalalõpp, oletavad paljud netikommentaarides, et mees võis olla ka alkoholi pruukinud. «Alkoholi tarbimisel saadav meeletu hulk kaloreid aitab sellises olukorras organismil sooja tekitada,» tõdes Liiger, et sellises olukorras võib alkoholist saada koguni elupäästja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles