Kuuest tules hukkunust kolmel viis elu sigaret

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval hukkus Ida-Virumaal Katase külas hooletu suitsetamise tagajärjel puhkenud tulekahjus keskealine naine.
Laupäeval hukkus Ida-Virumaal Katase külas hooletu suitsetamise tagajärjel puhkenud tulekahjus keskealine naine. Foto: Päästeamet

Sel nädalal tulega hooletu ümberkäimise tõttu elu kaotanud kuus inimest on omamoodi kurb rekord. «Hukkunute nii suur arv sellisel ajal on ebatavaline, harilikult on sellised lained külmal ajal,» ütles päästeameti pressiesindaja Marek Simulman. «Nagu tagantjärele selgus, oli vähemalt kolmel juhul surma põhjuseks suitsetamine.»




Kõige mustem päev oli teisipäev, mil tulekahjus kaotas elu neli inimest. Tallinnas leiti Mardi tänava kahekorruselise puidust elumaja põlengu ajal leekidest nii tugevasti kannatada saanud inimese surnukeha, et tema soo määrab ekspertiis. Teinegi hukkunu oli Tallinnast, Heina tänava laohoone keldrist leiti surnud mees.



Põlvas jättis tulekahju tõttu eluga hüvasti mees, kes oli garaažipealses eluruumiks kohandatud toas hooletult suitsetanud. Neljas ohver oli Ida-Virumaalt Sonda valla Vainu külast, meesterahvas hukkus seal laastkatusega puidust elumaja põlengus.



Ida-Virumaal hukkus sel nädalal teinegi mees – Vaivara vallas Soldina külas, kus põles elamu teisel korrusel asuv korter. Tulekahju arvatav põhjus oli taas hooletu suitsetamine.



Kuuenda inimelu – taas meesterahvas – nõudis hooletu suitsetamine Võrumaal Antslas, kus elumaja ühe toa põrandalt leidsid tuletõrjujad patareita suitsuanduri. Tuletõrjujate väitel oleks mees ilmselt ellu jäänud, kui suitsuandur olnuks töökorras.



1. juulist eluruumides kohustuslikuks muutuvate suitsuandurite ostubuumi esialgu kauplustes siiski ei ole. «Tunglemist ei ole, võimalik, et see jääb viimase hetke peale,» pakkus Tamrex Ohutuse müügidirektor Tambet Tamm.



Küll on aga kasvanud suitsuandurite üldine läbimüük. «Kui mullu müüsime kokku 40 000 andurit, siis nüüd oleme sama koguse müünud juba viie kuuga,» ütles Tamm.


Simulmani sõnul ei maksa karta, et 1. juulist algavad suitsuandurite olemasolu kontrollimiseks massilised reidid. «Eelkõige kontrollitakse kohti, mis seotud suurema riskiga, näiteks puitelamuid,» ütles ta.



«Mingeid üllatusreide ei tule, üldiselt teatatakse kontrollimisest korteriühistu kaudu viisakalt ette,» lubas Simulman. «Ja karistamine pole meie eesmärk. Küll on aga trahv vältimatu, kui suitsuandurit pole kohas, kus varemgi on tulekahju olnud.»


Eestis on tänavu tulekahjus elu kaotanud 34 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles