Dagestanis tapeti siseminister

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dagestani siseminister Adilgerei Magomedtagirov lasti maha.
Dagestani siseminister Adilgerei Magomedtagirov lasti maha. Foto: AFP / Scanpix

Dagestani pealinnas Mahhatškalas lasti täna maha siseminister Adilgerei Magomedtagirov, lisaks talle hukkus veel üks inimene ning sai haavata viis.

Vabariikliku ortopeedia- ja traumatoloogikeskuse peaarst Magomed Omarov ütles Interfaxile, et minister suri südamepiirkonda saadud haava tõttu.

«Ta toodi äärmiselt raskes seisundis ning ta suri operatsioonilaual,» ütles meedik.

Dagestani siseministeeriumi allika teatel tappis ministri esialgsetel andmetel snaiper, keda võis «katta» automaatur.

«Pealtnägijate küsitlemisest ilmnes, et kurjategijad tulistasid algul üksiklaske, aga pärast valanguid," selgitas ta.

Allika sõnul leiti sündmuskohalt mitu 9-millimeetrist kuuli, mis on võimelised läbistama ka soomust.

«On võimalik, et tulistajad kasutasid snaipripüssi Vintorez või automaati Val,» täpsustas ta.

Snaipri versiooni toetas ka Omarov, kelle sõnul tapeti minister ainsa lasuga.

«Haava iseloom näitab, et tulistas snaiper. Kui minister toodi, oli ta koomas. Me alustasime operatsiooni, avasime rindkere, selgus, et kuul on tema südame sõna otseses mõttes puruks rebinud,» jutustas ta.

Dagestani siseministeeriumi pressiesindaja Mark Toltšinski kinnitas Interfaxile teadet Magomedtagirovi tulistamisest.

Ta lisas, et rünnakus sai teiste seas haavata Dagestani siseministeeriumi maksukuritegude osakonna juht Abdulldžappar Magomedov.

Omarovi teatel toodi keskusesse ühtekokku viis inimest. Minister suri, Magomedov ja üks ministri turvameestest on raskes seisundis.

Kuritegu leidis aset kella ühe paiku päeval, hetkel, mil Magomedovi tütre pulmas osalenud minister koos maksukuritegude osakonna juhiga pidusaali pääsemist ootasid.

Tapja tulistas vastas asuvast 9-korruselisest majast.

Venemaa peaprokurör Juri Tšaika võttis Dagestani siseministri mõrva uurimise oma isikliku kontrolli alla. Sündmuskohale suundus peaprokuröri asetäitja Lõuna föderaalringkonnas Ivan Sõdoruk. Samuti saadeti Mahhatškalasse prokuratuuri juhtkond ning kriminalistid uurimiskomitee keskbüroost.

Võrguväljaande newsru.com andmetel pole tegemist esimese korraga, kus üle kümne aasta Dagestani siseministeeriumi juhtinud Magomedtagirovit tappa üritati. Eelmised teadaolevad atentaadid - 2006. aasta 2. augustil ja 2007. aasta 4. veebruaril - ebaõnnestusid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles