Saaremaal teeninud nõukogude piirivalvurid ühinesid internetis

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Üle 100 endises Kingissepa rajoonis aega teeninud ja töötanud piirivalvuri ja ohvitseri on koondunud mälestuste taaselustamiseks ja hoidmiseks rajatud internetifoorumisse.

Eelmise aasta detsembris avatud foorumis on tänaseks tehtud ligi 1600 postitust pea 50 teemal, kirjutas Oma Saar.

Meenutatakse elu piirivalves, kuid samas on avatud ka näiteks demblialbum ja proovitakse Saaremaal veedetud aega ilukirjanduslikku vormi panna.

«Usun, et lugejad saavad aru, et me siin oma foorumis täna kohtudes justkui naaseksime minevikku, oma nooruse aega,» kirjutab foorumi üks moderaatoreid, endine Kõruse piirivalvekordoni ülem ohvitser Vladimir Solntsev.

Kodulehe looja ja administraator, samuti Kõrusel teeninud Gennadi Židkov rääkis Oma Saarele, et mõte koondada Saaremaal teeninud piirivalvurid ühisesse foorumisse tuli ülevenemaaliselt leheküljelt, kuhu Saaremaal teeninuid sattus.

Ühe eesmärgi on lehekülg juba ka täitnud. Koos aega teeninud noormehed, kes olid vahepeal üksteist silmist kaotanud, on nüüd tänu leitud kontaktidele taaskohtunud ka reaalselt silmast silma.

Lehekülje koostaja avaldas lootust, et ehk saab ka Saaremaalt materjale Kingissepa piirivalvesalga ajaloo kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles