Uurijad: Airbusi autopiloot õnnetuse hetkel ei töötanud

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air France'i lennuki otsingutes osalev Brasiilia õhujõudude Bandeirante lennuk baasis Fernando de Noronha saarel.
Air France'i lennuki otsingutes osalev Brasiilia õhujõudude Bandeirante lennuk baasis Fernando de Noronha saarel. Foto: Reuters / Scanpix

Esmaspäeval Atlandi ookeani kohal kadunuks jäänud Air France'i reisilennuki autopiloot uurijate arvates õnnetuse hetkel ei töötanud.


Airbus 330-200 saatis viimastel sekunditel välja 24 veateadet, vahendas AFP. Neist üks informeeris autopiloodi väljalülitumisest.

Prantsusmaa lennuõnnetuste uurimisameti direktor Paul-Louis Arslanian rääkis, et praegu pole võimalik öelda, kas piloodid lülitasid süsteemi ise välja või seisuks see tehnilistel põhjustel.

Õnnetuse põhjuste uurijad rääkisid täna, et Airbus kavatses vahetada A330 mudelite kiirusmõõdikud mitmete ülesütlemiste tõttu välja.

Air France'ile kuulunud Airbus 330 pardal, mis oli teel Rio de Janeirost Pariisi, viibis õnnetuse hetkel kokku 228 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles