Chalice, Eplik ja Pehk esinevad koos sümfooniaorkestriga Palmse mõisa tiigil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palmse mõis.
Palmse mõis. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Sel suvel saavad Palmse kaunis mõisapargis teoks unikaalsed kontserdid, sest Eesti Kontserdi suvekontsertideks püstitatakse mõisatiigile kõigiti nüüdisaegne kontserdilava ning artistide esinemine leiab sõna otses mõttes aset vee peal, publikul on oma poodiumilt kõike hea vaadata.

Laupäeval, 6. juulil kell 21 toimub Palmse mõisapargis galakontsert «Tšaikovski ja Verdi». Esinevad Eesti Riiklik Sümfooniaorkester Anu Tali juhatusel ning Moskva ooperiteatri Helikon solistid Karina Flores (sopran), Sergey Osovin (tenor) ja Maksim Perebeinos (bariton).

Pühapäeval, 7. juulil kell 21 astuvad pealkirja all «Kolm meest nagu kontsert» lavale Jaan Pehk, Jarek Kasar aka Chalice ning Vaiko Eplik ning Üle-eestiline Noorte Sümfooniaorkester Jüri-Ruut Kanguri juhatusel.

ERSO direktori Kadri Tali sõnul passib klassikalise muusika päeval kenasti kokku heli-ilma kahe gigandi looming, Palmse mõisakontsertidest võiks saada koguni traditsioon.

Tulijatel on võimalus Palmsesse ka kauemaks peatuma jääda ning nautida nii suurepärast ümbrust kui ka head muusikat, sest kohe järgmisel päeval pärast klassikakontserti astuvad lavale sarnase maailmatunnetusega muusikamehed Pehk, Eplik ja Chalice – nende seadetes võib kuulda nii džässi, bluusi ja hiphopi kui ka mõnd hitti hoopis ootamatus barokiseades!

Pärast põhjalikke ja endiselt jätkuvaid renoveerimistöid näitab Palmse mõis end külastajatele seninägematus ilus. Härrastemaja taga avaneb 1753. aasta jooniste põhjal rajatud regulaarpark, kus asetseb ka mõisatiik. Ühe kaunima ja eeskujulikult taastatud mõisasüdame väljaehitamine algas 1697. aastal, hoone on aga säilinud 1782-85 arhitekt Mohri projekti järgi ümberehitatud kujul. Ajaloolise mööbliga sisustatud peahoone on avatud muuseumina. Arvukad kõrvalhooned on korrastatud ning nüüdisajastatud, seal asuvad hotell, koolituskeskus ja restoran.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles