India keeldus Snowdenile asüüli andmast

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Šeremetjevo lennujaamale, kus transiitalas viibiv Edward Snowden püüab endale uut turvalist asupaika leida.
Vaade Šeremetjevo lennujaamale, kus transiitalas viibiv Edward Snowden püüab endale uut turvalist asupaika leida. Foto: AP / Scanpix

India keeldus USA endisele luuretöötajale Edward Snowdenile varjupaika andmast, teatas täna riigi välisministeerium.


«Meie Moskva saatkond sai 30. juuni kuupäevaga teate härra Edward Snowdenilt. Teade sisaldas asüülitaotlust,» sõnas välisministeeriumi pressiesindaja Syed Akbaruddin uudisteagentuurile AFP.

«Me tegelesime palvega põhjalikult. Seejärel jõudsime me arusaamisele, et ei näe ühtegi põhjust taotluse vastu võtmiseks,» sõnas Akbaruddin.

Wikileaksi eilsetel andmetel on Snowden praeguseks juba 21 riigist varjupaika küsinud.

Snowden, kelle passi USA võimud tühistasid, on juba enam kui nädala veetnud Moskvas Šeremetjevo lennujaamas õiguslikus limbos – passita pole tal seaduse järgi võimalik ka transiitalast väljuda.

Kreml teatas täna, et Snowden loobus asüülitaotlusest Venemaal, kui kuulis president Vladimir Putini nõuet, et ta peab lõpetama USA luureandmete lekitamise.

USA soovib Snowdeni väljaandmist, et seejärel tema üle kohut mõista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles