Ecuador ei ole Snowdeni asüülipalvet tagasi lükanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edward Snowden
Edward Snowden Foto: SCANPIX

Ecuador kavatseb USA luureandmeid lekitanud Edward Snowdeni asüülipalve läbi vaadata, kinnitas täna Ecuadori välisminister Ricardo Patiño.

«Mõned rahvusvahelised meediakanalid on teatanud, nagu oleks Ecuador E. Snowdenile varjupaiga andmise asjas tagasi tõmbunud. Me ei ole sammugi taganenud,» kirjutas minister täna Twitteris.

«Ecuador kinnitas valmisolekut uurida E. Snowdenile varjupaiga andmise võimalust. Ma edastasin tema läkituse Ecuadori presidendile Rafael Correale mõni tund pärast selle teate uudistes ilmumist,» selgitas Patiño.

Correa ütles varem Briti ajalehele The Guardian, et Ecuador ei kavatsenud Snowdenile põgenikudokumentide andmisega aidata tal Hongkongist põgeneda. Ecuadori konsulaat Londonis olevat andnud need dokumendid Ecuadori välisministeeriumi ja riigipea teadmata. «See oli meie poolt viga,» tunnistas president Correa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles