Kompaniiülem: looge endale ajateenistusest hea mälestus

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paldiskisse saabunud uued ajateenijad.
Paldiskisse saabunud uued ajateenijad. Foto: Liis Treimann

Sellel nädalal asub juulikuise eelkutsega Vahipataljoni aega teenima 170 ning staabi- ja sidepataljoni 129 kutsealust.

Staabi- ja sidepataljoni spordirühmas alustavad 22 sportlase seas teenistust ka ujuja Martti Aljand ja peotantsija Konstantin Gorodilov, teatas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

Kõik noormehed alustavad oma teenistust sõduri baaskursuse raames jalaväe baasiteadmiste omandamisega. Ligi kolmekuulise sõduri baaskursuse jooksul tuleb neil omandada nii riigikaitse põhitõed kui üksikvõitleja oskused, vajalik on selgeks saada rivisamm ning kindlasti tuleb õppida kaaslastega koos elamist ja olemist ning tegutsema meeskonnana. Sõduri baaskursus lõpeb rännakuga, kus kontrollitakse kursusel omandatud teadmisi.

«Ajateenistuse esimesed kuud on teatud mõttes olulisim aeg kogu teenistusest. Oluline on mõista, et iga päev, mille veedame teenistuses ja iga raskus, mille ületame - seda kõike teeme nende inimeste nimel, kes ootavad meid kodus,» ütles Vahipataljoni kompaniiülem leitnant Raido Jõgi. «Ajateenistus on teie elu üks ainulaadsemaid kogemusi - looge sellest endale hea mälestus. Väljakutsed pole selleks, et panna meid kahtlema oma võimekuses, vaid selleks, et teha meid tugevamaks ja paremaks.»

Sõduri baaskursuse järel asub osa Vahipataljoni värsketest sõduritest nooremallohvitseride kursusele, et omandada jaoülemale vajalikud oskused. Teine osa juulis saabunud noormeestest asub õppima autojuhiks. Staabi- ja sidepataljonis õpivad baaskursuse lõpetanud sõdurid autojuhi, sidespetsialisti ja parameediku erialadel ning paremik neist suundub jaoülema kursusele.

Kokku asub selle nädala jooksul üle kaitseväe ajateenistusse ligi 1600 kutsealust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles