Poolest kehast sohu vajunud seenelise päästis hele ämber

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ämber seentega.
Ämber seentega. Foto: Urmas Luik

Poolenisti sohu vajunud ja seal mitu tundi vaevelnud seenelist Vellot (77) aitas päästa hele ämber, mida märgati appi tulnud kopterilt.

Abikaasa Vilma oli möödunud reedel seenele läinud Velloga päeva jooksul mitu korda telefoniühenduses, kuid lõuna paiku kuulis ta telefonist vaid veesolinat ning pärast seda meest kätte enam ei saanud, kirjutab Õhtuleht.

Kohe alanud massiivne otsinguoperatsioon lõppes kella 19.45 ajal, kui kaasatud kopterimeeskond märkas osaliselt sohu vajunud Vellot ja vinnas ta vintsiga kopteri pardale.

«Kui mul oleks jõudu veel olnud, siis oleksin tulnud sealt välja küll. Aga mu jõud oli otsas,» rääkis Vello, kelle sõnul jäi telefongi sohu vajudes vette.

Vilma ja Vello on ülimalt tänulikud selle eest, et kopter saadeti kiiresti välja eksinud seenelist otsima. Vilma usub, et kui kopter oleks hiljem tulnud, oleks Vello lõplikult sohu vajunud ja sinna jäänudki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles