Ministeerium kutsus Levine’i nuhkimisskandaali kohta selgitusi andma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA suursaadik Jeffrey D. Levine.
USA suursaadik Jeffrey D. Levine. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Välisministeerium kutsus välja Ameerika Ühendriikide suursaadiku Jeffrey D. Levine’i, saamaks selgitusi nuhkimisskandaali kohta.

«Välisministeeriumi kantsler Alar Streimann kohtus kolmapäeval Ameerika Ühendriikide suursaadiku Jeffrey D. Levine’iga, kes oli kutsutud välisministeeriumisse, et saada selgitusi seoses meedias avaldatud häirivate väidetega, et USA on teostanud jälitustoiminguid ELi institutsioonide, liikmesriikide diplomaatiliste esinduste ja kodanike suhtes,» ütles BNSile välisministeeriumi pressiesindaja.

«Eesti peab internetivabadust väga oluliseks põhimõtteks, oleme internetivabaduse koalitsiooni liige ja tulevane eesistuja. Lähtume aluspõhimõtetest, et andmete kaitstus ja inimeste privaatsus internetis peab olema tagatud,» ütles BNSile välisminister Urmas Paet.

Pressiesindaja märkis, et ka teised ELi liikmesriigid ja Euroopa Komisjon on pöördunud USA poole, et saada selgitusi internetitegevuse jälgimise ning väidetava ELi institutsioonide pealtkuulamise kohta. «Euroopa Liidu välisasjade ja julgeolekupoliitika kõrge esindaja Catherine Ashton jätkab liikmesriikidega koordineeritult Ameerika Ühendriikidega antud teemal suhtlemist,» lisas ta.

«Loodetavasti saavad Euroopa Liidu liikmesriigid peatselt ammendavad vastused,» sõnas Paet.

Teated, et USA riiklik julgeolekuamet (NSA) kuulas pealt ELi ametiruume ja saatkonnahooneid Brüsselis ja Washingtonis, on tekitanud muret ja pahameelt üle Euroopa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles