Ametnik andis teadmatusest taksoveoloa süüdimõistetud vägistajale

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Kuigi seadus kohustab omavalitsusi taksojuhtide tausta kontrollima, andis Põlva linnavalitsus teadmatusest litsentsi taksojuhile, kes on mõistetud süüdi mitmes seksuaalkuriteos.

2005. aasta oktoobris mõistis Võru maakohus Põlva taksojuhi Ilmar Risttee süüdi korduvas alaealise vägistamises, lapseealisega seksuaalvahekorda astumises, alaealise kupeldamises ja alaealise prostitutsioonile kaasaaitamises ning mees oli selle eest ka vangis, kirjutab Lõunaleht.

Karistuse saamise hetkel oli tal kehtiv taksoveoluba, mida Põlva linnavalitsus 2008. aastal ka viieks aastaks pikendas, kuigi sel ajal kehtinud ühistranspordiseadus välistas taksoveoloa väljastamise inimesele, kellel on kehtiv kriminaalkaristus või kelle kriminaalkaristuse kandmise lõpust ei ole möödas vähemalt kolme aastat.

Taksoveolube väljastav Põlva linnasekretär Heli Tiisler polnud enda sõnul Risttee kriminaalsest taustast teadlik, samuti polnud tal enda väitel aimugi, et ta peaks taksoveolube taotlevate inimeste tausta uurima.

Risttee ise ütleb, et esitas luba taotledes linnavalitsusele väljavõtte oma karistusregistrist ja väidab ka, et polnud teadlik, et ta kriminaalkaristust kandes taksojuhina töötada ei või.

Selle aasta algusest jõustunud seadusemuudatuste kohaselt ei tohi taksojuhina töötada inimene, keda kohus on karistanud esimese astme kriminaalkuriteo sooritamise eest (selle alla kuulub ka alaealise vägistamine) või teise astme kuriteo sooritamise eest enam kui ühel korral.

Pikemalt loe Lõunalehest

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles