Kohus saatis kolme inimest tulistanud mehe vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trellid.
Trellid. Foto: SCANPIX

Viru maakohus karistas kolmapäeval reaalse vangistusega mees, kes süüdistuse järgi tulistas Narvas kolme inimest.

Kohus leidis, et 49-aastase Juri Kurmakaevi süü tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises, avaliku korra raskes rikkumises ning eluohtlike tervisekahjustuste tekitamises on tõendatud ning määras talle lühimenetluse korras kahe aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistuse. Täpselt sellist karistust nõudis süüalusele ka prokurör.

Kohus määras Kurmakaevi karistusaja alguseks mullu 2. novembri, kui politsei ta kinni pidas.

Tulistamiseni viinud sündmused said alguse mullu 2. novembri öösel kella 1 paiku Tallinna maanteel asuva baari juures, kus 49-aastane purjus Juri Kurmakaev läks tülli 31-aastase Mihhaili ja 27-aastase Aleksandriga. Konfliktist ärritatud Juri läks koju, võttis sealt kaasa oma ebaseadusliku püstoli, naasis baari juurde ning tegi vähemalt kuus lasku Mihhaili, Aleksandri ja 30-aastase Anastassia suunas.

Mihhail sai lasuhaava rindkeresse, mis osutus eluohtlikuks vigastuseks, Aleksandr sai lahtise lasuhaava reide ning Anastassia lahtise lasuhaava kõhtu.

Pärast tulistamist põgenes Kurmakaev sündmuskohalt, kuid politsei tuvastas tema isiku kiiresti ning peagi otsiti meest juba meedia kaasabil taga. Nähes, et põgenemine on lootusetu, andis Kurmakaev end tulistamisele järgnenud päeval ise politseile üle ja kohus võttis varem kohtulikult karistamata mehe vahi alla.

Uurimisel selgus, et Kurmakaevil puudus relvaluba.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles