Galerii: kaitseväe juhataja tutvus kutsealuste vastuvõtmisega

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna tegi kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras ringkäigu Kirde kaitseringkonna Tapa linnakus, et näha kutsealuste vastuvõtmisprotsessi.

«Kõik toimus päris sujuvalt ning kõige meeldivam on tunnistada, et noormehed, kes ootasid järjekorras ajateenijaks saamist ning ka need, kes tulid teenistusse juba paar päeva tagasi, olid väga positiivselt meelestatud. Loodan, et see on nii ka maikuus toimuval Kevadtormil,» ütles kindralmajor Terras.

Kutsealuste vastuvõtmist kaitseväe juhatajale tutvustanud Kirde kaitseringkonna staabiülema kolonelleitnant Urmet Reimanni sõnul on  tänane päev üsna otsustav, sest esimene mulje on see, mis uutele kaitseväelastele pikaks ajaks meelde jääb ning mida on hiljem raske muuta. «Tulevaste sõdurite nägudel ma halbu emotsioone ei näinud ning kindlasti on selles oma osa ka meie ringkonna inimeste heal tööl,» ütles ta.

Kokku asus sel nädalal Kirde kaitseringkonna väeosadesse aega teenima ligi 450 noort. Ligi kolmekuulise sõduri baaskursuse jooksul omandavad ajateenijad kõik üksikvõitleja põhioskused ja -teadmised. Sõduri baaskursus lõpeb rännakuga, kus kontrollitakse kursusel omandatud teadmisi. Seejärel asuvad Kirde kaitseringkonna sõdurid õppima autojuhi- või jaoülema erialale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles