Afganistani siseministeerium andis Raidmale teenetemedali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Raidma kohtub Afganistani delegatsiooniga
Mati Raidma kohtub Afganistani delegatsiooniga Foto: Riigikogu pressitalitus

Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Mati Raidma kohtus täna Eestit väisava Afganistani Tuletõrje- ja Päästeteenistuse juhi kindral-major Mahboob Amiriga, kes andis Raidmale üle teenetemedali.

«Kõigepealt on sellised projektid selgeks märgiks, et Eesti jätkab oma panustamist Afganistani arengusse ka peale 2014. aastat, kus raskuskese meie sõjaliselt panuselt on kandumas paljuski arengukoostöö projektidele,» ütles Raidma.

Riigikaitsekomisjoni esimees ja endine Eesti Päästeameti peadirektor Raidma väljendas heameelt, et kahe riigi koostöö on jõudsalt arenemas. «Ka meie Eestis alustasime oma teenistuse ülesehitust 90ndate algul teiste maade kogemusel ja toel. Täna on võimalus oma tänuvõlga realiseerida ja juba oma teadmisi jagada oma kolleegidele Afganistanis,» ütles ta.

Afganistani Tuletõrje- ja Päästeteenistuse juht Mahboob Amiri viibib Eestis koos delegatsiooniga välisministeeriumi poolt rahastatava arengukoostöö projekti raames. Amiri tutvub Eesti päästeala ülesehituse, sisejulgeoleku valdkonna toimimise ning päästeteenistuse tegevusega. Nädala jooksul külastatakse Sisekaitseakadeemia õppekomplekse, Päästeametit, Häirekeskust ning kohtutakse siseministeeriumi ja välisministeeriumi esindajatega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles