Pomerants: Elmar Vaheril on õigus valida oma meeskond

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Pomerants
Marko Pomerants Foto: Peeter Langovits

Riigikogu õiguskomisjoni esimees Marko Pomerants (IRL) leiab, et PPA peadirektori Elmar Vaheri õlule pandi väga suur vastutus, mistõttu peab tal olema võimalus selles mängus õlekõrsi valida.

«Kindlasti on see Elmar Vaheri õigus, sest tema peab valmistuma minimaalselt viieks tööaastaks, et oma ametiajal edukalt organisatsiooni juhtida,» ütles Pomerants Postimehele.

Teist kuud ametis olev Vaher teeb PPA juhtkonnas olulisi muudatusi. Juba varem keeldus ta Ida prefektiks nimetamast aastaid seal regioonis töötanud piirivalve taustaga Aimar Kössi ja määras prefekti kohale kriminaalpolitsei taustaga Vallo Koppeli Tartust. Välja vahetatakse piirivalvejuht Tõnu Hunt, korrakaitsevaldkonda juhtinud Tarmo Miilits ja kriminaalpolitseitööd juhtinud Raigo Haabu.

«Tema (Vaheri – toim.) õlule pandi väga suur vastutus ja tal peab olema võimalus selles mängus õlekõrsi valida,» ütles Pomerants. «Ootused PPA suhtes on suured, seetõttu tuleb Elmar Vaherit mõista.»

«Pole saladus, et tegemist on kõige keerulisema organisatsiooniga, mis riigis loodud, ja ma arvan, et see, et ta oma arusaamade järgi organisatsiooni juhtkonda muudab, on täiesti aktsepteeritav,» lisas ta.

Pomerants rääkis, et oleks mõistlik kui inimesed, kes on olnud PPAs erinevatel juhtivatel ametikohtadel, oleksid selles valdkonnad jätkuvalt edasi väärikatel positsioonidel.

«Tõnu Hundiga on selge, et ta jätkab meie esindajana Venemaal ja tema panustab süsteemi edasi,» ütles Vaher. «Väga loodan, et kahel mehel (Miilits, Haabu - toim.) on samamoodi nende kogemustele vastav tööpõld süsteemis ees.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles