Koluvere lossi omanik on hädas lähedalasuva hooldekoduga

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koluvere loss.
Koluvere loss. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Läänemaal asuva Koluvere lossi omanik on hädas naabruses asuva hooldekoduga. Nädala algul sattus omanik peale hooldekodu elanikule, kes oli lossi sisse murdnud.

Kuigi suuremat kahju lossiomanikule ei tekitatud, pole omanik Aivar Reiviku sõnul hooldekodus korda. «Kes vastutab, kui mõne järelevalveta patsiendiga lossi alal midagi juhtub. Siin käib ehitus,» sõnas Reivik Lääne Elule.

Reivik tabas sissetungija esmaspäeva õhtul kella üheksa paiku lossi terrassil, kui see oli sisenenud paari meetri kõrgusel asuvast lossiaknast.

Reiviku sõnul liikus sissetungija remonditavas majatiivas teisel korrusel, suundus terrassile, sealt üle lossiõue väikesesse laona kasutusel olevasse lukustamata kilbiruumi, kus hoiti karastus– ja muid jooke. «Suundus otse sinna ja tuli välja, pudel koolat käes,» kirjeldas Reivik.

Enne seda oli Reivik saanud neli õhtut teateid, et lossi signalisatsioon on käivitunud, esimese neist 28. juunil.

Hooldekodu juht Tiia Topper ütles, et tegemist on uue kliendiga, kes saabus hooldekodusse 1. juunil. «Me alles õpime tundma tema harjumusi ja käitumismalle,» sõnas Topper.

Topperi sõnul pole varem midagi taolist juhtunud, kuigi loss on sealsamas kõrval. 40–50 patsiendi peale on kaks kuni neli töötajat, kes ei jõua kõiki jälgida, ütles Topper.

Reiviku sõnul liiguvad hooldekodu kliendid ringi, nagu ise tahavad. «Aga kui keegi ikkagi tuleb, nagu nüüd, ja kui midagi juhtub, kes siis vastutab? Kas ka mina? Keegi peab ju ometi neil silma peal hoidma ja meie ei saa seda teha,» arutles Reivik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles