Mäggi: Keskerakonna ja Reformierakonna liit on tõenäoline

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhtekorraldaja Janek Mäggi
Suhtekorraldaja Janek Mäggi Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Suhtekorraldaja Janek Mäggi ütles, et tegelikult pole vahet, kes Tallinnas võimul on, kuna võimulolemist ületähtsustatakse.

«Ansip ütles, et Keskerakond on paljukõlbulik. Arvan, et üleriiklikel valimistel on ka Reformierakond paljukõlbulik. Väga suure tõenäosusega võib juhtuda, et 2015. aastal näeme nende kahe koalitsiooni nii Toompeal kui Tallinnas,» rääkis Mäggi.

Ta ei pea kuigi tõenäoliseks, et riigikogus esindatud parteide toetus skandaalide või välistegurite kaudu mõjutatud saaks, kuna igal erakonnal on siiski võrdlemisi stabiilne toetajaskond. Samas ütles Mäggi, et selle kolmandiku valijaskonna hääli, kes oma valikus kindlad pole, Reformierakond ning IRL ei püüa.

Pigem on tendents vastupidine. Valimisliidud ja väikeparteid võivad röövida hääli Reformierakonnalt, IRLilt ja sotsiaaldemokraatidelt, kuid mitte Keskerakonnalt. «Võib tekkida selline asi, et IRLi valijad liiguvad mingisuguses osas Vaba Tallinna Kodaniku poole,» ütles ta.

«Kui siiralt öelda, siis on absoluutselt ükskõik, kes Tallinnas või Eestis võimul on,» ütles Mäggi.

Sotsiaaldemokraadid on plekitud, kuid ebakarismaatilised

«Sotsid on küll plekitu mainega, aga karismat ei paista seal kusagilt välja. Plekitus ongi sageli karismavabade inimeste voorus, aga samas ka puudus,» rääkis Mäggi. Tema arvates võisid sotsiaaldemoraadid tulla Mikseriga liialt vara välja. Kui esiti oli tegu värskete mõtetega noore mehega, siis enam neid mõtteid ei paistvat. Samas arvas Mäggi, et mingisuguses ulatuses võivad sotsiaaldemokraadid Keskerakonna hääli röövida.

«Kui siiralt öelda, siis on absoluutselt ükskõik, kes Tallinnas või Eestis võimul on. Võimulolemist ületähtsustatakse. Ma olen paljude poliitikutega rääkinud, kes on öelnud, et Tallinnas on kõik jube. Aga enamikule tallinlastele väga meeldib Tallinnas elada. Tallinnas on teatrid, kultuur, töö,» ütles Mäggi.

Ta jätkas ning rääkis, et Keskerakonna positsioon pealinnas on siiski üsnagi kindel, kuna Keskerakond esindab tallinlaste huve. «Võin selgelt öelda, et Edgar Savisaar on esindanud enamiku tallinlaste huvisid. Ja väga suure tõenäosusega esindab ta sarnase kontekstiga tallinlaste huvisid ka pärast valimisi. Ükskõik, mida Reformierakond, IRL ja sotsid räägivad – see ei vasta tõele. Sest enamik tallinlastest tahavad just sellist võimu,» rääkis Mäggi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles