Partei kampaaniarahata jätmine tõi Sarkozy tagasi poliitikasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicolas Sarkozy.
Nicolas Sarkozy. Foto: SCANPIX

Prantsuse ekspresident Nicolas Sarkozy naasis reedel kärarikkalt poliitilisele areenile, taunides otsust jätta tema parempoolne erakond UMP ilma miljonitesse eurodesse ulatuvast kampaaniarahast ja kutsudes poolehoidjaid relvile.

Möödunud aasta presidendivalimistel sotsialistide kandidaadilt François Hollande'ilt lüüa saanud ja poliitikast taandunud Sarkozy kritiseeris «ennenägematut» otsust jätta parteile kampaaniaraha tagastamata.

UMPs käib parajasti erakonda lõhestav võimuvõitlus ja kuna nüüd seistakse silmitsi ka finantskaosega, on 58-aastasel Sarkozyl sobiv hetk tagasitulekuks, mida paljud on ennustanud juba valimiskaotusest saadik.

Parteiallikate teatel võtab Sarkozy esmaspäeval osa UMP kriisikoosolekust.

Neljapäeval astus Sarkozy pretsedenditu sammu ja taandus riigi kõrgeimast põhiseadusorganist konstitutsiooninõukogust, kuhu kõik endised presidendid automaatselt kuuluvad, kuna nõukogu jättis kehtima valimisaudiitorite otsuse mitte korvata UMP-le 11 miljonit eurot, sest ta ületas kampaaniakulutuste piiri.

Vihane Sarkozy ütles Facebookis, et nõukogu otsus «ohustab parteid, mis peab valmistuma hädavajalikuks alternatiiviks sotsialismile».

«Ma pean täitma oma kohust tagada selles riigis demokraatlik väljendusvabadus,» kuulutas ta ja kutsus oma poolehoidjaid õilsa eesmärgi nimel appi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles