San Francisco lennujaamas kukkus lennuk alla

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval Eesti aja järgi umbes kell 22 kukkus San Francisco lennuväljal alla hädamaandumisel olnud reisilennuk. Õnnetuses sai surma vähemalt üks ning vigastada üle 30 inimese, vahendas Suurbritannia rahvusringhäälingu uudistekanal BBC.

San Francisco haiglasse on õnnetuse järgselt toodud kaheksa täiskasvanut ja kaks last, kes on kõik kriitilises seisus.

Maandumisrajale kukkunud lennuk oli Lõuna-Korea lennufirmale Asiana Airlines kuuluv Boeing 777. Lõuna-Korea ametliku uudisteagentuuri teatel oli pardal 291 reisijat ja 16 meeskonnaliiget.

Ühendriikide rannavalve viis ühe reisija Stanfordi haiglasse, edastab CNN. Briti uudistekanal BBC vahendas, et õnnetuses hukkus vähemalt üks inimene ning vigastatuid on üle 30. 

Lõuna-Koreast San Fransiscosse suundunud lennuk pidi maanduma kohaliku aja järgi kell 11.30.

Mis õnnetuse põhjustas, ei ole praegusel hetkel teada. Viimastel andmetel tabas õhusõiduki sabaosa maandumisrada.

Lennufirma teatel olid pardal viibinud 291 reisijast 61 ameeriklased, 141 hiinlased, üks jaapanlane ning 77 pardal viibinud inimest olid Lõuna-Korea kodanikud.

Eesti aja järgi kella 00 ajal oli ligipääs lennujaamale suletud. Lisaks on tühistatud kõik San Francisco lennujaamast väljuvad lennud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles