Iraan nimetas Morsi kukutamist "sobimatuks"

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse endine president Mohamed Morsi
Egiptuse endine president Mohamed Morsi Foto: SCANPIX

Iraani võimud tegid pühapäeval Egiptuses läbiviidud võimuvahetuse kohta esimese avalduse, nimetades nüüdseks endise presidendi Mohamed Morsi kukutamist "sobimatuks".

Ametlik uudisteagentuur IRNA tsiteeris välisministeeriumi pressiesindajat Abbas Araghchit, kelle sõnul ei tohiks Morsi toetajad loobuda pingutustest saavutada endise riigipea ametisse ennistamine. Araghchi väitel ei tohiks "presidendi väljaselgitamist mõjutada surve tänavalt".

"Islamistid ja revolutsionäärid ei tohiks olla frustreerunud, araabia kevadele võib järgneda kuum suvi ja külm talv," lisas eestkõneleja, kes ei kasutanud Morsi kukutamisest rääkides sõna "riigipööre".

Morsi taastas presidendina alates 1979. aastast kolm kümnendit katkestatuna püsinud diplomaatilise suhtluse islamivabariigiga.

Egiptuse relvajõud kukutasid Morsi kolmapäeval nädala kestnud meeleavalduste järel ja hoiavad teda väidetavalt "ennetava meetmena" koduarestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles