Ministeerium käibemaksuerisusi ei poolda

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Säälik.
Andrus Säälik. Foto: Laura Oks/Postimees

Kuigi lõppeval nädalal tõstatus taas arutelu esmatarbekaupadele kehtestatud käibemaksumäära osas, siis rahandusministeerium fiskaalpoliitika osakonnajuhataja Andrus Sääliku sõnul on raske muutusi teha nüüd, kui senise süsteemiga on harjutud.

Ta lisas, et kuigi mõne tootegrupi puhul, nagu näiteks raamatud ja ravimid, on käibemaksu vähendamine võimalik, siis üldiselt tähendaks see riigi jaoks suurt kahju, sest saamata jääks sadadesse miljonitesse ulatuv summa, mida saaks kasutada toetuste jagamiseks, vahendas ERR uudised «Aktuaalset kaamerat».

Isegi, kui riik plaaniks madaldada esmatarbekaupade tulumaksu, oleks odavamaid hindu Sääliku hinnangul oodata naiivne. 

«See, mida viimastel päevadel siin suured kaubandusketid on öelnud, seda nad peavadki ütlema. Aga tegelikult nemad on kogu selles ahelas alles viimased tegijad,» selgitas Säälik.

Ta lisas, et kaubandusketid ei ole võimelised garanteerima, et järgmisest päevast, näiteks 1. jaanuarist, oleksid kõik kaubad siis selle 20 protsendilise käibemaksu võrra odavamad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles