Egiptuses tapeti meeleavaldustel 42 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endise presidendi Mohamed Morsi toetajad
Endise presidendi Mohamed Morsi toetajad Foto: SCANPIX

Egiptuses Kairos tapeti täna meeleavaldustel vähemalt 42 inimest ja üle 300 sai vigastada, teatasid tervihoiuministeerium ja Moslemi Vennaskond.

Moslemi Vennaskond teatas, et sõjaväekasarmu juures protestinud Mohamed Morsi toetajate pihta avati tuli sõjaväe poolt, kirjutab BBC.

Armee ütles aga, et rühm terroriste üritas kasarmule tormijooksu korraldada. Samuti lisati, et rünnaku käigus sai üks ohvitser surma ja mitmed sõjaväelased haavata.

BBC andmetel hoitakse samas kasarmus ilmselt Morsit.

«Meeleavaldajaid rünnati ootamatult pärisrelvade ja pisargaasiga,» sõnas protestija Alaa el-Hadidi.

Protestija Mahmud al-Shilli ütles, et Vabariiklik Kaardivägi kasutas inimeste vastu pisargaasi, kuid järsku hakkas grupp tavariietuses mehi tulistama. «Kurikaelad tulid külje pealt. Meie olime sihtmärgiks,» sõnas ta.

Uudisteagentuur AFP viitas aga ühele julgeolekuallikale, kelle kinnitusel on Egiptuse prokuratuur andnud käsu Moslemi Vennaskonna ja selle poliitilise haru Vabaduse ja Õigluse Partei esindused sulgeda, kuna sealt leiti väidetavalt relvi, mis väidetavalt olid mõeldud Morsi-vastaste protestide mahasurumiseks.

Salafistlik partei Al-Nour, mis toetas Morsi kukutamist, teatas täna, et lahkub ajutise valitsuse moodustamise läbirääkimistelt, viidates Kairos toimunud veresaunale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles