Ilves: NATO aitas lõpetada meie õhuruumi rikkumised

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhuslikult sattus noortelaagri avapäev samae ajale NATO õppusega.
Juhuslikult sattus noortelaagri avapäev samae ajale NATO õppusega. Foto: Peeter Langovits.

President Toomas Hendrik Ilves ütles tänasel kohtumisel Saksa Liitvabariigi kaitseministri Franz Josef Jungiga, et just NATO õhuturbemissioon aitas lõpetada Baltikumi õhuruumi rikkumised.

«NATO peab jätkuvalt oma põhiülesandele – kollektiivkaitsele – pöörama suurt tähelepanu,» ütles Ilves tänasel kohtumisel, lisades, et selleks tuleb alliansil suurendada oma nähtavust, usutavust ja võimekust, vahendas presidendi kantselei pressiesindaja.

President Ilvese sõnul on NATO kohaloleku ja nähtavuse positiivne näide Balti riikide õhuturbeoperatsioon, mis algas 2004. aastal.

«See NATO liitlaste – sh Saksamaa – operatsioon on ühelt poolt olnud parim näide NATO kohalolekust ja Baltimaade allianssi kuulumisest, teisalt aga andnud tugeva panuse piirkonna julgeolekusse, aidates lõpetada meie õhuruumi rikkumised,» rõhutas riigipea.

President Ilves ja kaitseminister Jung kõnelesid ka olukorrast Afganistanis, kus NATO juhitud operatsioonil osalevad mõlema riigi sõjaväe üksused.

«Seoses Afganistani presidendivalimistega ootavad meid seal ärevad ja paljuski otsustavad kuud, kui NATO edukuse määrab suuresti allianssi ning tema liitlaste otsustavus ja pühendumine stabiilse, turvalise Afganistani nimel,» ütles president Ilves.

President Ilves ja kaitseminister Jung arutasid ka eilsete Euroopa Parlamendi valimiste tulemusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles