Dagestanis tapeti ajakirjanik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahmednabi Ahmednabijev.
Ahmednabi Ahmednabijev. Foto: SCANPIX

Venemaa rahutus lõunaosas asuvas Dagestani autonoomses vabariigis lasti täna hommikul maha ajakirjanik, keda on varem ähvardatud ja tappa üritatud.

Kohaliku politsei esindaja Fatina Ubaidatova sõnas, et Ahmednabi Ahmednabijev, kes töötas toimetajana võime kritiseerivas ajalehes Novoje Delo, tapeti oma kodu juures autos tundmatute ründajate poolt, kirjutab uudisteagentuur AP.

Uurijate hinnangul oli sündmuspaigal surnud ajakirjaniku tapmine seotud tema tööga. Vene meedia teatel kirjutas Ahmednabijev palju poliitilistel teemadel.

Ahmednabijevit üritati mõrvata ka jaanuaris, kui tema auto pihta avati tuli, kuid sellest rünnakust pääses ajakirjanik eluga.

Dagestan on muutunud vägivalla epitsentriks, sest islamistidest mässulised ründavad peaaegu iga päev politseinikke ja teisi ametnikke, mistõttu on see Venemaal üks ohtlikumaid kohti ajakirjanike jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles