Ivanišvili taunis piinamist filminud valvuri karistuseta jätmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gldani vangla.
Gldani vangla. Foto: SCANPIX

Gruusia peaminister Bidzina Ivanišvili kutsus eile riigi peaprokuröri veel kord «üle vaatama» endise vanglaametniku Vladimir Bedukadze karistusest vabastamist, ametniku filmitud videod vangide piinamisest vallandasid eelmisel aastal valimiste eel skandaali.

Prokurör Artšil Kbilašvili lõpetas Bedukadze suhtes algatatud kriminaalasja, väites, et piinamistes osalenud Bedukadze paljastas oma kolleegide kuritegeliku tegevuse.

Bedukadze filmis Thbilisi Gldani vanglas videod, kus valvurid mõnitavad ja peksavad vange ning üht neist ilmselt kumminuiaga vägistavad. Nende kaadrite näitamine aitas suuresti kaasa praeguse valitsusjuhi valimisliidu Gruusia Unistus võidule mullu oktoobris toimunud parlamendivalimistel.

Ivanišvili ütles avalduses, et teda ei suutnud veenda argumendid, mille peaprokurör esitas Bedukadze kriminaalvastutusest vabastamise kasuks. «Minu meelest takistab see otsus edaspidi niisuguste ränkade kuritegude ärahoidmist,» ütles peaminister eile ajakirjanikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles