Air France'i õnnetuslennuki sabaosa ja 29 ohvrit leitud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia mereväe sukeldujad leidsid Air France´i õnnetuslennuki sabaosa tüki
Brasiilia mereväe sukeldujad leidsid Air France´i õnnetuslennuki sabaosa tüki Foto: AFP / Scanpix

Brasiilia ametivõimude kinnitusel on leitud Air France'i õnnetuslennuki sabaosa tükk ning nüüdseks kokku 29 inimese surnukehad.


Ametnike sõnul on sabaosa leid oluline märk, kuna see võib aidata õnnetuse põhjusteni jõuda, edastab AFP.

Sabatüki leidmine kitsendas märgatavalt otsinguala, mis omakorda võib hõlbustada mustade kastide leidmist. Mustad kastid asuvad tavaliselt lennuki tagaosas.

Brasiilia võimud kinnitasid, et siiani on nad Atlandist välja toonud 24 isiku surnukehad. Eile saadi kätte kaheksa, möödunud nädala pühapäeval 14 ja laupäeval kaks laipa. Veel viis laipa on veest välja tõmmanud Prantsuse mereväelased.

Mõned surnukehad on nii kannatada saanud, et sugu ei olnud kohe võimalik kindlaks teha.

Kõik senileitud ohvrid toimetati Brasiiliasse. Nende isikud püütakse kindlaks teha hambakaardi ja DNA-testi abil.

Lisaks inimeste jäänustele leiti Atlandist ka isiklikke esemeid ja lennuki istmeid.

Air France'i lend 447 oli 31. mail 2009 Brasiiliast Rio de Janeiro Antônio Carlos Jobimi lennuväljalt startinud reis sihtkohaga Pariisi Charles de Gaulle'i lennuväli Prantsusmaal. Air France'i Airbus A330-200 startis kell 7.03 kohaliku aja järgi ja jäi kadunuks Atlandi ookeani kohal 1. juunil 02.14 ja 02.29 (maailmaaeg) vahel.

Lennuk väljus Brasiilia radarite vaateväljast kell 1.50 Fernando de Noronha saarestikust põhja pool. Viimane teade lennukist saadi kell 2.14, kui lennuk saatis automaatteate elektrisüsteemi rikke kohta.

Pardal viibis 216 reisijat ja 12 meeskonnaliiget.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles