Ergma ja Gauck: kriis euroalas lähendas Eestit ja Saksamaad

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu esimees Ene Ergma ja Saksamaa president Joachim Gauck tõdesid tänasel kohtumisel Toompeal, et mõlemal riigil on vastutustundlik rahandus ning see asjaolu lähendas meid euroala kriisi ajal.

Kohtumisel rõhutati, et peame järgima mõistlikku ja vastutustundlikku rahanduspoliitikat. «Ühelgi poliitikul pole õigust korraldada elu tulevaste põlvkondade arvelt,» toonitas Ergma, Gauck aga leidis, et Eesti on hea näide läbimõeldud sammudest kriisiolukorras toimimisel.

Gauck märkis, et Eesti on näidanud, kuidas läbimõeldult toimides saab hakkama üle jõu käivaid kohustusi võtmata. Ta tõi ka välja, et rahvas on vaatamata raskustele olukorda mõistnud ja kokkuhoidu tähtsustanud poliitikud tagasi ametisse valinud. Gaucki arvates peaks Eesti sõnumit mõistlikust poliitikast rahvusvahelisel areenil laiemalt levitama.

Kohtumisel leiti, et ELi teemade puhul on kahe riigi vaated kõige lähedasemad ELi rahandus- ja majandusküsimustes.

Tõdeti, et kriis euroalas on lähendanud Eestit ja Saksamaad kui vastutustundliku riigirahandusega riike.

Kohtumisel osalesid väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson, Euroopa Liidu asjade komisjoni aseesimees Marianne Mikko, kultuurikomisjoni esimees Urmas Klaas ja majanduskomisjoni liige Kalev Kallo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles