Jõhvi gümnaasiumi parim õpilane istub vangis

Mirjam Mäekivi
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neli ohtlikku liiklusrikkujat veedavad jaanipäeva arestimajas.
Neli ohtlikku liiklusrikkujat veedavad jaanipäeva arestimajas. Foto: Liis Treimann

Ajaleht Põhjarannik külastas eelmisel nädalal Viru vanglas tapmise eest kinni istuvat 21-aastast Aleksandrit, kes lõpetab tänavu ainsana Jõhvi gümnaasiumi kuldmedaliga.


Üldharidust omandavad vangid on kinnipidamisasutuses õppetööd korraldava Jõhvi gümnaasiumi hingekirjas, kooliseinte vahelt aga tänavu kulla- ega hõbedaprooviga õpilasi ei sirgunud, kirjutab Põhjarannik.

Kool peab lõpuaktust reedel, 19. juunil kontserdimajas, kuid Aleksandr saab küpsustunnistuse kätte kolm päeva hiljem vangla spordisaalis koos põhikooliga ühele poole jõudnud kinnipeetavatega.

Vangla sotsiaalosakonna juhataja Reet Hinduse sõnul lubatakse pidulikust sündmusest osa saama ka vangide lähedased - üks lähedane inimene ühe lõpetaja kohta, kuid Aleksandr seda võimalust ei kasuta.

«Ma ei taha, et nad aktusele tuleksid,» ütles teisel pool turvaklaasi ajakirjaniku vastas istunud tumedapealine noormees, pidades silmas oma ema ja vanemat venda. «Sel pole mõtet, kuna me ei saa seal olla omaette.»

Mullu sügisel 11. klassi alustanud noormees tegi õppeaasta jooksul läbi ka 12. klassi programmi, koolitöö kõrval läbis ta vanglas arvutikursuse, tudeerides novembrist maini tehnilise joonestamise programme.

2006. aastal mõistis Harju maakohus 18-aastase Aleksandri süüdi 15-aastase tüdruku tapmises ning karistas teda üheksa-aastase vangistusega.

Aleksandr tunnistas end istungil tahtlikus tapmises süüdi, öeldes, et tundis viha ja solvumist vastamata tunnete pärast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles