Kaitseväe juhataja kutsus prantslaste küberüksust Kevadtormile

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Terras
Riho Terras Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras ja Prantsuse relvajõudude peastaabi küberkaitse osakonna juht kontradmiral Arnaud Coustillière arutasid täna kaitseväe peastaabis rahvusvahelise teadlikkuse tõstmist küberkaitsevaldkonnas.

«Peame tõstma Euroopa Liidus ja NATOs kübervaldkonna teadlikust, sest erinevate riikide ja kompetentsikeskuste vaheline koostöö on väga tähtis,» ütles kontradmiral Coustillière.

Kindralmajor Terras ja kontradmiral Coustillière tõstid kohtumisel esile, et oluline on, et eri riikide spetsialistid tunneksid teineteist ning saaksid kiirelt ja vahetult vajalikku teavet vahetada. Veel kutsus kindralmajor Terras prantslaste küberüksust osalema järgmise aasta Kevadtormil, teatas Kaitsevägi.

Eile alanud ja kolmapäeval lõppeva viisiidi käigus külastab kontradmiral Coustilliére ka NATO küberkaitsekeskust, kus juuli lõpus alustab tööd ka üks prantsuse ekspert. Visiidil olles kohtub kontraadmiral Arnaud Coustillière veel kaitseministeeriumi kantsleri Mikk Marrani, asekantsler Taimar Peterkopi ning kaitseväe peastaabi ülema mereväekapten Igor Schvedega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles