Käibemaksu langetamisel alandavad kaupmehed hindu

Kertu Kula
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käibemaksu langetamisega alaneks ka ostukorvi maksumus
Käibemaksu langetamisega alaneks ka ostukorvi maksumus Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Kaupmeeste Liidu sõnul on jaeketid valmis liituma kokkuleppega, et käibemaksu langetamisel alandavad nad samavõrra ka toodete müügihinda, kirjutab Äripäev.

Kaupmeeste Liidu tegevdirektori Marika Merilai sõnul on väärarusaam, et käibemaksulangus tähendab kasumit ainult kaupmeestele. Ta ütles, et kauba hind koosneb sisseostuhinnast ja jaekaubanduse juurdehindlusest, millele lisatakse 20-protsendiline käibemaks.

«Juurdehindlusega kaetakse kõik kaupluse kulud (kommunaalkulud, rent, elekter), kõik tööjõukulud, sealhulgas maksud, turunduskulud, transpordikulud, finantskulud,» märkis Merilai ja lisas, et kasuminäitajad selles valdkonnas esimeses kvartalis olid nullilähedased.

Riik ei pruugi toidukaupade käibemaksumäära alandamisega vähem makse saada, sest madalamad hinnad toovad omakorda kaasa tarbimise kasvu või toidukaupade ostuvaliku muutuse, lisas Merilai.

Rahandusministeeriumi sõnul laekus 2012. aastal käibemaksu toidult ligikaudu 250 miljonit eurot ning tuginedes 2013. aasta kevadisele majandusprognoosile võib toidult laekuva käibemaksu mahuks hinnata 2014. aastal 285 miljonit eurot.

Loe pikemalt Äripäevast

 

.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles