Ärimees Urmas Velleste jääb trellide taha

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Velleste.
Urmas Velleste. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Tallinna ringkonnakohus jättis täna jõusse mullu novembris Harju maakohtus tehtud määruse, mille alusel vahistati perevägivallas süüdistatud ärimees Urmas Velleste.

Esmaspäeval küsitleti Harju maakohtus Vellestet (38) seoses maakohtu mullu 17. detsembri määrusega, mille alusel pöörati tagaselja täitmisele talle 2009. aastal kelmuse ja majanduskuritegude eest mõistetud tingimisi vangistus, vahendas ERR uudised.

Maakohus leidis nüüd, et mullu detsembrikuine kohtumäärus on seaduslik ja põhjendatud ning tühistamisele ei kuulu.

Kohus asus seisukohale, et Velleste suhtes on karistuse eesmärgi saavutamine võimalik ainuüksi selle reaalsele täitmisele pööramisega, kuna ta on katseajal korduvalt rikkunud talle kohtuotsusega pandud kontorollnõudeid.

Kohus tõdes, et Velleste suhtub kohtu määratud kontrollnõuete täitmisesse vastutustundetult ning kuna tema suhtes ei ole võimalik kriminaalhooldust läbi viia, siis tuleb tal selle eest ka vastutada ning seetõttu on põhjendatud ka tema kandmata karistuse täitmisele pööramine.

Velleste põgenes süüdistuste eest Hollandisse

Perevägivallas süüdistatud ärimees põgenes mullu kohtuprotsessist hoidudes Hollandisse. Toona ütles Velleste Postimehele, et kuigi Eesti võimud on ta seoses perevägivalla süüdistusega tagaotsitavaks kuulutanud, ei vasta süüdistused tõele.

Velleste toodi Hollandi ametivõimude loal Eestisse tänavu 18. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles