Tallinna lasteaedade probleem teravneb

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laagna Rukkilille lasteaed
Laagna Rukkilille lasteaed Foto: Priit Simson

Käesoleval nädalal avaldas statistikaamet värsked andmed koolieelsete õppeasutuste ning laste arvu kohta. Võrreldes 2004. aastaga on laste arv pealinna lasteaedades kasvanud 37 protsenti. Samaaegselt on lasteaedade arv suurenenud vaid kuus protsenti. 

Võrreldes 2004. aastaga on pealinn suurendanud koolieelsete lasteasutuste arvu üheksa võrra. Pea kolm korda väiksema elanikearvuga Tartumaa rajas samas ajavahemikus kümme lasteaeda. Kui üheksa aastat tagasi käis Tallinna koolieelses lasteasutuses keskmiselt 121 last, siis möödunud aastal 156.

Tallinna kesklinnas elav 11-kuuse lapse ema pani poja lasteaia ootejärjekorda vahetult pärast sündi. Praeguseks on kolmsada last järjekorras eespool. Noor ema Age (24) tahaks minna juba peagi tööle, aga pooleteise aastast last ei ole kuhugile panna. Alati on võimalus eralasteaedade teenust kasutada, kuid need maksavad mitusada eurot kuus.

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul on pealinn suutnud tagada koha kõigile kolme- kuni seitsmeaastastele lastele. Ta ütles, et puudus on sõimekohtadest. Lisaks mainis Kõlvart, et Tallinn hüvitab osaliselt lapsehoiuteenuse maksumuse. «Ühes kuus hüvitatakse keskmiselt 582 lapse lapsehoiuteenus,» ütles ta. Abilinnapea sõnul hakatakse kohti koolieelsetes lasteasutustes pakkuma juba alates 1,5 eluaastast nii nagu seaduses kirjas. Käesoleval aastal rajab Tallinn ühe lasteaia.

Loe edasi Postimehe paberlehest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles