Sotsid: lasteaiad peaks olema Tallinna eelarve prioriteet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Juske.
Jaak Juske. Foto: Küllike Rooväli / Postimees

Sotsiaaldemokraatide sõnul peaks lasteaiakohad olema Tallinna linnaeelarve prioriteet ja sellega peaks arvestama tuleva aasta eelarve planeerimisel.

Tallinna volikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimehe Jaak Juske sõnul on üha kasvav lasteaiakohtade puudus Tallinnas linnavõimu tegemata töö tulemus.

«Masuaastatel suunati linna vähene vaba raha Tallinna TV ja teiste propagandakanalite paisutamisse. Aga just siis oleks tulnud linnal investeerida uute lasteaiakohtade loomisse. Seda enam, et tänane linnavõim on kutsunud inimesi end Tallinna elanikuks registreerima,» lausus Juske.

Ta märkis, et lähiaastatel tuleb linnal luua 5000 uut lasteaiakohta, mis tähendab, et lasteaiad peavad olema sügisel ametisse astuva uue linnavalitsuse jaoks eelarve planeerimisel prioriteediks. Kindlasti on tema sõnul vajalik ka riigipoolse toetuse taastamine omavalitsustele laste päevahoiu korraldamiseks.

Sotsiaaldemokraatide hinnangul peaks pärast kõigile soovijatele lasteaiakoha võimaldamist astuma Tallinnas järgmise sammu ja muutma pere jaoks lasteaiakoha tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles