Põhja-Korea taganes perekondade taasühinemiste kõnelustest

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea delegaat Suh Ho (paremal) ja tema Põhja-Korea kolleeg Pak Chul-su pärast Kaesongi tööstuspargi taasavamise kõnelusi
Lõuna-Korea delegaat Suh Ho (paremal) ja tema Põhja-Korea kolleeg Pak Chul-su pärast Kaesongi tööstuspargi taasavamise kõnelusi Foto: SCANPIX

Põhja-Korea taganes oma ettepanekust taasalustada perekondade taasühinemiste programmi kõnelusi, teatas täna Souli ametnik.

Põhja-Korea ootamatu samm leidis aset vaid päev pärast seda, kui mõlemad Koread perekondade taasühinemiste kohtumises põhimõttelisele kokkuleppele jõudsid, kirjutab uudisteagentuur AFP.

«Meile saadetud teates ütles Põhja-Korea, et taganeb ettepanekust, sest soovib keskenduda läbirääkimistele ühise Kaesongi tööstuspargi avamiseks,» sõnas ühinemise ministeeriumi ametnik.

Eile tegi Põhja-Korea ettepaneku kohtuda 19. juulil, et arutada perekondade taasühinemise programmi üle. Samuti pakkusid nad välja kõnelusi 17 juuliks, et arutada lõunakorealaste reiside taasalustamist Kumgangi mäe kuurortisse.

Lõuna-Korea väljendas põhimõttelist nõusolekut perekondade taaskohtumiste läbirääkimiste alustamiseks, kuid lisas, et liiga vara on arutada Kumgangi reise, sest Kaesongi osas pole veel kokkuleppele jõutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles