Vägivaldse röövli süüdimõistmine jäi ringkonnakohtus jõusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Tallinna ringkonnakohus jättis täna jõusse pika vangistuse, mille alama astme kohus oli määranud mitme raske kuriteo eest vägivaldsele röövlile Aleksandr Zaitsevile.

Esimese astme kohus mõistis Zaitsevi tänavu märtsi  lõpus süüdi süüdi eluohtliku tervisekahjustuse tekitamises, röövimises ja arvutikelmuses ning määras talle lühimenetluse korras nelja aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistuse. Karistusaja alguseks luges kohus mullu 12. märtsi, kui politsei mehe kinni pidas ja kohus ta vahi alla võttis.

Nii kohtualune kui ka tema kaitsjad polnud maakohtu otsusega rahul ja vaidlustasid selle Tallinna ringkonnakohtus, mis aga leidis teisipäeval, et maakohtu lahend tuleb jätta sisuliselt muutmata.

Süüdistuse järgi peksis varem viiel korral kriminaalkorras karistatud Zaitsev tunamullu 18. septembri öösel kella 1 ajal Tallinnas Paekaare tänava kortermaja koridoris oma endise naise elukaaslast käte ja jalgadega ning tõukas ta vastu kapi serva. 1974. aastal sündinud mees sai vägivalla tõttu kaks roidemurdu ja muid vigastusi, mis põhjustasid ka tüsistusi.

Samuti süüdistatakse Zaitsevit selles, et ta võttis varastatud pangakaardiga tunamullu 16. novembri öösel Tallinnas sularahaautomaadist välja raha. Konto omanik, 1968. aastal sündinud mees sai kokku 1100 eurot kahju.

Lisaks süüdistatakse Zaitsevit selles, et ta röövis mullu 18. veebruaril kella 21.20 ajal Tallinnas Sitsi tänaval 1970. aastal sündinud naiselt käekoti. Koti kättesaamiseks lõi ta kannatanut ühe korra rusikaga ja kui naine osutas vastupanu siis ka jalaga pea piirkonda. Naine sai kerge vigastuse ja 528 eurot varalist kahju.

Politsei pidas Zaitsevi kahtlustatavana kinni mullu 12. märtsil ja kohus võttis ta prokuröri taotlusel vahi alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles