TV3: RMK plaanib lammutada mitu matkaobjekti

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnuvaatlustorn Vana-Pärnu rannas.
Linnuvaatlustorn Vana-Pärnu rannas. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) on mitmeaastase vaatluse tulemusena saatnud keskkonnaametile nimekirja matkaobjektidest, sealhulgas linnuvaatlustornidest, mis tuleks keskuse hinnangul lammutada. Aga mitte kõik, näiteks ornitoloogid, pole paljude nimekirja kantud objektide likvideerimisega päri.

Näiteks on Läänemaal Noarootsis Saare õpperajal asunud platvorm juba selle ohtlikkuse tõttu lammutatud. Ka Pärnumaal Häädemeeste rannaniidul asuvad tornid lähevad lammutamisele, vahendasid «Seitsmesed uudised».

Nende tornide puhul on RMK seisukoht, et tornid tuleb kindlasti lammutada, kuna nende seisukord on selline, et need on külalistele ohtlikud ning neid rekonstrueerida ei ole enam võimalik.

Lammutamise põhjustena on toodud ka vaatlustorni vähest külastust. Eesti Ornitoloogiaühingu linnukaitse programmijuhi Veljo Volke sõnul on selline lähenemine kunstlik. Tema sõnul ongi mõni väiksem platvorm rajatud sellisesse kohta, kus on hea linde loendada ning seda ei reklaamitagi masside vältimiseks välja.

Lammutamiseks peab loa andma keskkonnaamet, kes alles nimekirjaga tutvub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles