Tarand: Savisaare rahaasjad ei üllata enam ammu

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarel Tarand.
Kaarel Tarand. Foto: Tairo Lutter

Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni aseesimees Kaarel Tarand ütles, et üllatav oleks kui keegi suudaks nimetada ühe juhtumi viimasest 20 aastast, kus Edgar Savisaarel oleks olnud raha asjad korras.

«Sellist juhtumit ei ole võimalik nimetada. Kord makstakse talle maalides - elu on parematel meestel ikka parem. Võtad laenu aga tagasi maksma ei pea.»

Tarand selgitas, et eraisikute omavahelised suhted on keerulisemad kui need on parteide puhul. «Parteile laenu andes ja seda mitte tagasi küsides, muutub see keelatud annetuseks ning on selge, et nii ei tohi teha.»

Eraisikute suhted aga põhiliselt piirduvad maksuametiga, kui riik oma maksud kätte saab on riigil hea meel, et ta kodanikud on rikkad, lisas Tarand.

Ta märkis, et kui eraisik on aga ametnik, on suhted täpselt reguleeritud. «Sellepärast ka deklareeritakse majanduslikke huvisid, kuna seadusandjal on olnud põhjendatud kartus, et ka ametnikud on vaid inimesed ja ka neil on omad kiusatused. Eriti majanduslikku laadi kiusatused ja loll on see, kes eksib selle vastu ja ei suuda oma asju korralikult ajada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles