MKM: riigi toetus Saaremaa Laevakompaniile on aastatega suurenenud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaev Hiiumaa Rohuküla sadamas.
Parvlaev Hiiumaa Rohuküla sadamas. Foto: Mihkel Maripuu

Majandus- ja kommunikatsiooniminsiteeriumi (MKM) kinnitusel on riigi toetus Väinamere parvlaevaliinidel avalikku liinivedu korraldavale Saaremaa Laevakompaniile parema teenuse pakkumiseks aastatega suurenenud.

Kui 2008. aastal oli dotatsiooni suurus 8,7 miljonit eurot, siis aastal 2009 oli dotatsioon 10,8 miljonit eurot, 2010. aastal oli toetus 10,7 miljonit eurot, 2011. aastal oli toetus 12,6 miljonit eurot ja mullu juba 14,2 miljonit eurot, kommenteeris majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi pressiesindaja Rasmus Ruuda BNS-ile.

«Riigieelarve ei ole kahjuks põhjatu nagu meri ja iga dotatsiooni suurendamine nõuab hoolikat kaalumist,» lisas ta.

Saaremaa Laevakompanii grupi üleveoteenuse korraldamise kahjumiks kujunes 2012. aastal 3,8 miljonit eurot.

Laevakompanii juhatuse esimehe Tõnis Rihvki sõnul on ettevõtte põhitegevuseks oleva laevaliikluse kvaliteet viidud kahel viimasel aastal enneolematult kõrgeks, kuid arenguhüppe varjukülg on süvenev kahjum.

«Tipphooaja sõidugraafik rahuldab täna liinide esmased vajadused, kuid nüüd on oluline tagada aastaringne kvaliteetne teenus saarte majandusruumi arenguks ja selle võti on tihedam sõidugraafik kogu hooajal,» lisas Rihvk.

Graafiku osas peab ministeerium Ruuda sõnul ettevõttega läbirääkimisi, et kas ja kui palju reiside arvu oleks võimalik suurendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles