Paet: Eesti toetab Gruusia püüdlusi NATO ja Euroopa Liidu suunas

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet..
Välisminister Urmas Paet.. Foto: Peeter Langovits.

Välisminister Urmas Paet kinnitas täna Batumis Euroopa Liiduga lõimumise ja idapartnerluse rahvusvahelisel konverentsil, et Eesti on Gruusia ELi ja NATO-suunaliste püüdluste kindel toetaja.

Paet ütles oma sõnavõtus, et Euroopa Liit väärtustab naabruskonna stabiilsust ja heaolu ning seetõttu peab pöörama rõhutatult tähelepanu idapartnerlusele. «Idapartnerlus peab olema Gruusia ja ka teistele sihtriikide jaoks tõhus vahend liikumisel Euroopa Liidu suunal,» rõhutas välisminister Urmas Paet.

«Veebruaris alguse saanud Euroopa Liidu viisadialoog Gruusiaga on kulgenud edukalt ning sügavat ja kõikehõlmavat vabakaubandusala sisaldav assotsiatsioonileping on lõppjärgus,» märkis Paet. Ta lisas, et idapartneritele on vaja anda selgeid tulevikuväljavaated ning tunnustada seniseid edusamme.

Edukaks lõimumisprotsessiks Euroopa Liiduga on Gruusial välisministri sõnul oluline keskenduda õiglase ja stabiilse ühiskonna arengule, kus on toimiv kodanikuühiskond, vähemuste õigused tagatud, sõnavabadus ning opositsioon.

«Lähenevad presidendivalimised annavad võimaluse näidata, et Gruusia on edukas ja toimiv demokraatia,» lisas Paet, rõhutades lisaks kõigi poliitiliste jõudude vastutustundliku käitumise olulisust ka valimiste järgsel ajal.

Samuti tõi Paet esile Gruusia majandus- ja kaubandussuhete olulisust Euroopaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles