Strandberg peab Rõivase Lõuna-Euroopa palgalanguse ideed pentsikuks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Strandberg
Marek Strandberg Foto: Valimised

Poliitik Marek Strandberg kritiseeris Kuku raadio saates «Keskpäevatund» sotsiaalminister Taavi Rõivase seisukohta, et Lõuna-Euroopas peaksid palgad langema.

Strandberg rääkis saates toiduainete käibemaksu teemat kommenteerides, et enamikus riikides, kus toidule kehtib madalam käibemaks, on toiduhinnad ometi kõrgemad kui Eestis ning avaldas arvamust, et ühe maksu langetamine ei vii kuhugi, vaid muudab pigem elu veelgi viletsamaks.

«Selles osas üllatas mind väga sotsiaalminister Rõivase arusaam sellest, et me peaksime nõudma hakkama seda, et kuna meil on siin kehv ja meie oleme siin sellised kannatajad ja ennast kasinusega piitsutame, siis peaksid ka lõuna-eurooplased oma palku alandama,» ütles Strandberg.

«Tegelikult on küsimus ju teistpidi – me peaksime vaeva nägema selle nimel, et nii Lõuna-Euroopas, kus on probleeme tööviljakusega, nagu ka meil, tööviljakus kasvaks. Sellised allaheitlikud meeleolud, mis käivalt paratamatult kaasas liiale läinud kasinuskultuuriga, on minu meelest natukene… Ma ei ütle, et ohtlikud, aga vähemalt esialgu pentsikud, enne kui nad ohtlikuks muutuvad,» arvas poliitik

Rõivas ütles sel nädalal, et majanduslangusesse ja suurtesse võlgadesse jõudnud Lõuna-Euroopa riikides peavad palgad langema, et taastada nende riikide konkurentsivõime.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles