Tšehhi ekspeaminister tunnistas armusuhet oma lähima abiga

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhi endine peaminister Petr Nečas tunnistas suhet oma abi Jana Nagyovága, kes paistab Brno kongressil ähmaselt tema selja tagant.
Tšehhi endine peaminister Petr Nečas tunnistas suhet oma abi Jana Nagyovága, kes paistab Brno kongressil ähmaselt tema selja tagant. Foto: Reuters / Scanpix

Tšehhi endine peaminister Petr Nečas tunnistas eile avaldatud leheintervjuus armusuhet oma lähima abiga, kellele osaks saanud süüdistused altkäemaksu võtmises ja võimu kuritarvitamises viisid tema paremtsentristliku valitsuse langemiseni.


Nečas astus tagasi juuni keskpaigas, kui tema büroo direktorile Jana Nagyovále ja veel seitsmele kõrgele ametnikule esitati süüdistus. Süüdistatute seas on ka sõjaväeluure juhte ja endisi seadusandjaid, edastas uudisteagentuur AFP.

«Mul on suhe Jana Nagyovága. See on tugev suhe ning ma kindlasti arvestan sellega tuleviku osas,» ütles Nečas intervjuus päevalehele Pravo. Nagoyvá viibib praegu vahi all.

«Ma toetan teda kindlasti,» ütles 48-aastane Nečas, kes juhtis paremtsentristlikku koalitsioonivalitsust 2010. aastast eelmise kuuni.

Tšehhi prokuröride väitel käskis samuti 48-aastane Nagyová sõjaväeluurel ebaseaduslikult jälitada endise peaministri naist Radkat ning veel kahte inimest.

Lisaks süüdistatakse Nagyovát kolme Nečase parteisse kuuluva seadusandja tagasi astuma meelitamises. Praegusest kohast loobumise eest pakkus naine neile sooje kohti muudes struktuurides.

Süüdistajad püüavad leida Nečase seoseid väidetava altkäemaksujuhtumiga, et esitada talle kriminaalsüüdistus ning palusid selleks parlamendil mehe immuniteet kaotada .

Nečas on püüdnud skandaali pisendada, presenteerides seda pelga poliitilise kemplemisena.

Tšehhi uueks peaministriks sai sel kolmapäeval majandusteadlane Jiří Rusnok, kes on vasakpoolse presidendi, Milos Zemani lähedane liitlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles