Ministeerium elektriraudtee liinide pikendamisega ei kiirusta

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriraudtee uus rong.
Elektriraudtee uus rong. Foto: Urmas Luik

Majandusministeeriumi hinnangul saab sel nädalal välja käidud ideed elekriraudtee liine pikendada kaaluda alles mõne aja pärast.

Selleks, et muuta elektriraudtee edukaks, on lisaks uutele rongidele vaja pikendada ka rongiliine, leiab majandusgeograaf Hardo Aasmäe, ent majandusministeeriumi plaani kohaselt tuleb esmalt olemas olevatel liinidel graafikuid tihendada ja reisijate arvu kasvatada, misjärel saab alles liinide pikendamist kaaluda, vahendas ERR uudised «Aktuaalset kaamerat».

Majandusministeeriumi plaani kohaselt saab uutele liinidele mõtlema hakata aga alles siis, kui praegustel liinidel on eesmärgid saavutatud. Transpordi arengukava 2014-2020 koostamise ettepanekus on seatud sihiks olemasolevatel liinidel graafikuid tihendada ja reisijate arvu kahekordistada.

«See on tegelikult meetmete kompleks, uued rongid on üks osa sellest,» selgitas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi transpordi asekantsler Eero Pärgmäe lisades, et juba praeguseks on uuendatud raudtee peatusi ning edaspidi on plaanis uuendada ka ligipääsu nendele peatustele, parkimisvõimalusi ja jalgratta kaasavõtmise võimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles