Simson ei näe vajadust arutada Savisaare honorari erakonnas

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Keskerakonna aseesimees Kadri Simson ei näe vajadust arutada erakonnas partei esimehe Edgar Savisaare suure honorari küsimust.

«Valdavalt me ei küsi inimeste käest, kui suuri honorare, preemiaid või autasusid nad saavad, selline teise inimese erialase tegevuse valve erakonnas puudub,» ütles Simson Postimehele.

Simsoni sõnul ei ole ta kuulnud Edgar Savisaare selgitusi oma honorari kohta ja seega ei oska ta seda teemat lähemalt kommenteerida. Ta lisas, et kõige õigem oleks küsida honorari kohta selgitusi Savisaarelt endalt.

«Ma arvan, et ajakirjandus teeb oma tubli töö ja küsib selle küsimuse tema käest otse. Siis keskerakondlased loevad ajalehte ja saavad teie käest vastused. Nii et ei olegi vaja erakorraliselt arutada teise inimese honorari,» lausus Simson.

Tallinna linnapea Edgar Savisaare esindaja advokaadibüroo Lextal advokaat Oliver Nääs ütles eelmisel nädalal Postimehele, et Savisaar tasus raamatu «Tõde Eestist» kirjutamise eest saadud honorariga 173 550,81 euro suuruse laenu.

Edgar Savisaare majanduslike huvide deklaratsioonist nähtub, et tal oli kaks laenu. «Nõudeõigusest on loobutud vaid ühe laenu osas summas 173 550,81 eurot, võlausaldajaks Pipa Business Corporation. Laen summas 31 956 eurot on endiselt deklareeritud laenuna,» selgitas Nääs.

Peter Keiseri äriühing Pipa Business Corporation loobus nõudeõigusest Edgar Savisaare vastu põhjusel, et võlausaldaja lunastas laenukohustust tagava tšeki, ütles Nääs.

Raamatukirjastate hinnangul nõuab üle 170 000 euro suuruse honorari saamine väga suure tiraaži ehk vähemalt 30 000 raamatu läbimüüki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles