Eesmaa ei kahtle Savisaare laenu kohta antud selgitustes

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Eesmaa
Enn Eesmaa Foto: Peeter Langovits / Postimees

Keskerakonna aseesimehe Enn Eesmaa sõnul ei kahtle ta erakonna esimehe Edgar Savisaare laenu ja tema raamatu honorari kohta antud selgitustes.

«Ma ei ole süvenenud Edgar Savisaare honorari ja lepingute teemasse, aga ma tean, et neid raamatuid on müüdud ja see raamat on olnud küllaltki menukas,» ütles Eesmaa Postimehele.

Eesmaa sõnul ei kavatse ta kindlasti võtta endale prokuröri või detektiivi rolli, et hakata tõestama, nagu oleks tegelikkus väidetust vastupidine.

«Kui selgub, et laenu või honorariga on mingid probleemid, siis saab nende probleemidega tegeleda. Kuni sinnamaani ma kuulun nende hulka, kes tahavad inimesi uskuda, kui nad midagi ütlevad,» sõnas Eesmaa.

Ta sõnas, et ei ole Savisaare endaga tema laenu teemal rääkinud, kuna ei ole olud tükk aega juhust temaga kohtuda.

«Kui see juhus tuleb, siis ma tõenäoliselt seda tema käest ka küsin, aga ma eeldan, et ta ütleb mulle sama, mida ta on üldsusele väitnud. Ei tohi unustada, et tegemist on suurekaliibrilise inimesega, Tallinna linnapeaga, suure erakonna esimehega. Sellised inimesed tavaliselt ei loobi sõnu tuulde, seda enam, et me elame ühiskonnas, kus pigem ei usuta inimesi, kui neid usutakse,» ütles Eesmaa.

Ta lisas, et Savisaare majandusasjad on siiski eelkõige tema enda asi. «Ma ei hakka neid asju kommenteerima ja ma loodan, et ka Edgar Savisaar ei hakka kunagi kommenteerima neid majandusasju, mis minuga on seotud,» lausus Eesmaa.

Tallinna linnapea Edgar Savisaare esindaja advokaadibüroo Lextal advokaat Oliver Nääs ütles eelmisel nädalal Postimehele, et Savisaar tasus raamatu «Tõde Eestist» kirjutamise eest saadud honorariga 173 550,81 euro suuruse laenu.

Edgar Savisaare majanduslike huvide deklaratsioonist nähtub, et tal oli kaks laenu. «Nõudeõigusest on loobutud vaid ühe laenu osas summas 173 550,81 eurot, võlausaldajaks Pipa Business Corporation. Laen summas 31 956 eurot on endiselt deklareeritud laenuna,» selgitas Nääs.

Peter Keiseri äriühing Pipa Business Corporation loobus nõudeõigusest Edgar Savisaare vastu põhjusel, et võlausaldaja lunastas laenukohustust tagava tšeki, ütles Nääs.

Raamatukirjastate hinnangul nõuab üle 170 000 euro suuruse honorari saamine väga suure tiraaži ehk vähemalt 30 000 raamatu läbimüüki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles