USA nõuab Iraani osas karmimat tegutsemist

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA lipp
USA lipp Foto: SCANPIX

USA nõudis eile ÜRO-lt Iraani suhtes karmimat tegutsemist, sest moslemiriik varustab Süüriat ja selle liitlast Hezbollah’d relvadega.

«Nõukogu peaks tegelema Iraani relvade voolu ja sõjalise toetusega rühmitustele Süürias, Liibanonis, Gazas, Jeemenis, Iraagis ja mujal,» vahendab uudisteagentuur AFP USA saadikut Rosemary DiCarlot.

«Nõukogu peab tegutsema uue pakilise olukorraga, Iraani sõjaline abi Hezbollah’le ja teistele relvastatud terroristide rühmitustele ning peaks kaaluma nende tegude mõju riikide suveräänsetele õigustele, eriti Liibanonile,» sõnas ta.

Briti saadik ÜROs Mark Lyall Grant ütles, et neil on usaldusväärset infot selle kohta, kuidas Iraan sõjalist ja rahalist abi Hezbollah’le ja Süüria režiimile annab, mis on vastuolus ÜRO poolt moslemiriigile kehtestatud relvaembargoga.

Venemaa saadiku sõnul võib Iraani puhul rääkida võimalikust rikkumisest, kuid lisas, et otsuse peaks tegema usaldusväärse ja kindla info põhjal.

Iraani esindajaid kohtumisel ei viibinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles