Kreekas algas üldstreik

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeklased uue eelnõu vastu protesteerimas. Kiri plakatil: "Kes meist hoolib"
Kreeklased uue eelnõu vastu protesteerimas. Kiri plakatil: "Kes meist hoolib" Foto: SCANPIX

Kreekas algas täna selle aasta neljas üldstreik valitsuse kasinusmeetmete vastu laenude saamiseks Euroopa Liidult ja Rahvusvaheliselt Valuutafondilt. 

Ametiühingud kuulutasid välja ühepäevase üldstreigi eelnõu vastu, millega kaasnevate reformidega toimub tuhandete riigiametnike ümberpaigutamine, kirjutab uudisteagentuur AFP.

Eelnõu on vajalik, et Kreeka saaks 6,8 miljardi euro ulatuses abi, mille andmises eurotsooni rahandusministrid möödunud nädalal kokku leppisid.

Streigi tõttu suletakse avalikud teenused, haiglate töö aeglustub, raudteeliiklus on häiritud ja üle kümne siselennu jäetakse ära.

Protestid toimuvad Ateenas ja Thessalonikis.

Kui eelnõu homme parlamendi poolt heaks kiidetakse, siis ootab 4200 avaliku sektori töötajat, nende hulgas õpetajad ja munitsipaalpolitseinikud, niinimetatud ümberpaigutamine.

See tähendab, et nad saavad järgmise kaheksa kuu jooksul 75 protsenti palgast ning kui ei nõustu üleviimisega teisele ametipostile, võivad nad töö kaotada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles