Kohus vaagis julma kurjategija vanglast vabastamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Viru maakohus vaagis teisipäeval, kas vabastada ennetähtaegselt vanglast ohvrilt käe raiumises süüdistatud mees, ning langetab otsuse neljapäeval.

Viru maakohus karistas 30-aastast Jüri Kükkitit 2009. aasta 4. juunil tapmise eest üheksa-aastase vangistusega ning 24-aastast Jaroslav Pavlovit sama paragrahvi järgi seitsmeaastase vanglakaristusega. Meeste kaitsjad polnud aga otsusega päri ja esitasid Tartu ringkonnakohtule apellatsioonkaebused.

Jüri Kükkiti kaitsja vandeadvokaat Sirje Must taotles maakohtu otsuse tühistamist ja uue otsuse tegemist, millega mõista Kükkit õigeks või kergendada mõistetud karistust. Pavlovi kaitsja vandeadvokaat Arvo Suuban taotles maakohtu otsuse tühistamist Pavlovi süüdimõistmises tapmises ja palus teha uue otsuse, millega tunnistada Pavlov süüdi kergemas kuriteos ja mõista talle kergem karistus.

Tartu ringkonnakohus otsustaski 2010. aasta jaanuaris maakohtu otsuse tühistada osas, mis käsitles meeste süüditunnistamist tapmises. Küll aga tunnistas teise astme kohus Kükkiti süüdi raske tervisekahjustuse põhjustamises ja karistas teda seitsmeaastase vangistusega. Pavlovi tunnistas ringkonnakohus süüdi kehalises väärkohtlemises ning karistas teda kaheaastase vangistusega.Ringkonnakohus märkis, et maakohtu otsuses on küll märgitud, et Kükkit ja Pavlov on süüdi ohvrilt labakäe raiumises, samas aga ei selgu, millistele tõenditele kohus oma väites tugines. «Ükski tõend ei kinnita, et süüdistatavatel oleks olnud selline lõikevahend, mille abil oleks neil olnud võimalik kannatanu käelaba ekspertiisis toodud viisil eemaldada,» märkis ringkonnakohus.

Süüdistuse järgi puhkes 2008. aasta 9. augustil Kohtla-Järvel Järve linnaosas asuva baari juures Kükkiti ning temast kolm aastat vanema Vadimi vahel sõnelus vanglateemadel. Nimelt ei suutnud endised kinnipeetavad kokkuleppele jõuda, kes peaks kellele alluma.

Mõne aja pärast läksid Kükkit ja Vadim baari lähedal asuvastesse põõsastesse oma erimeelsusi lahendama ning neile järgnes ka joomaseltskonnas viibinud Pavlov. Põõsastes peksid Kükkit ja Pavlov Vadimi nii käte kui jalgadega erinevatesse kehapiirkondadesse ning politsei andmetel raiusid lõpuks ohvrilt parema labakäe. Üliraskeid vigastusi saanud Vadim suri sündmuskohal, julmad tapjad aga põgenesid kuriteopaigalt, selgus eeluurimisel.

Pavlovile jõudis politsei jälile 2008. aasta augusti lõpus, Kükkiti pidasid korrakaitsjad kinni sama aasta oktoobri alguses.

Kükkit on varem kriminaalkorras karistatud, Pavlovil on tegemist esmakordse kriminaalkaristusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles