Mürgine koolitoit tappis Indias 22 last

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India perekond koos pojaga, kes jäi pärast koolitoidu söömist haigeks
India perekond koos pojaga, kes jäi pärast koolitoidu söömist haigeks Foto: SCANPIX

India idaosas Bihari osariigis suri ilmselt fosforit sisaldanud mürgise koolitoidu söömise tõttu vähemalt 22 last, veel kümned jäid tõsiselt haigeks.

BBC andmetel viidi haiglasse 28 Masrakhi asula Dharmasati Gandamani kooli õpilast, kokku haigestus tasuta koolilõunat süües 47 last vanuses 8-11. Mitme haiglasse toimetatud lapse seisund on kriitiline.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud uurimist ning riik on pakkunud igale surnud lapse perele  200 000 ruupia (umbes 2500 euro) suurust valuraha. Esialgsete teadete kohaselt sisaldas koolitoit fosforit, mis uudisteagentuuri AFP andmetel võis toidu sisse sattuda putukamürgist.  

«Mu lapsed läksid kooli õppima. Koju tulles nad nutsid ja ütlesid, et valus on,» sõnas üks juhtumist häiritud isa. «Ma embasin neid, kuid nad nutsid ikka edasi ja sõnasid, et kõht valutab tugevalt,» lisas ta, kirjeldades, et nägi õpilasi koolis maas lebamas.

Sarani piirkonnas Chhapra linnas tuli vihane rahvahulk juhtumi järel tänavatele protestima. Meeleavaldajad nõudsid süüdlaste karistamist, lõhkusid sõidukite aknaid ja lükkasid ümber ka politsei vahiputka.

«Sajad vihased inimesed korraldasid teisipäeva õhtul Saranis meeleavalduse ning nõudsid juhtumi eest vastutuavate valitsusametnike karistamist,» kinnitas ka kohalik ametnik S.K. Mall.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles